Ген. Румен Радев : Ако се обединим, няма какво да ни спре

image_5802499_302

Ако всички се обединим ще преборим страха. Няма какво да ни спре, когато насреща са интересите на България, а те за нас са най-важни. Обречени сме на успех, защото работим за доброто на страната си“. Това заяви в своя роден град Димитровград кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев на среща със свои съграждани. „Тук съм, за да ви отправя своето послание, да мислим за България заедно, да обединим нашия глас за бъдещето на страната си. Моето послание е кратко и просто – време е за промяна, промяна за доброто на България“, заяви генералът.

„ЩЕ БЪДА ДЪРЖАВНИКЪТ ОТ КОГОТО БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА“, ЗАЯВИ КАНДИДАТЪТ НА ЛЕВИЦАТА

Уверени сме в победата ви! Сигурни сме, че ще бъдете избран! Затова се обръщаме към вас като към бъдещия президент на България. На 6 ноември ще ви подкрепим с номер 13 в бюлетината, защото сте най-достойният кандидат. Много пъти се чуха подобни думи при посещението на ген. Румен Радев в родния  Димитровград. Подкрепеният от БСП кандидат за президент пристигна тук в късния съботен следобед, заедно с представители на  Инициативния комитет, който го издига.

radev1

Посещението включи разходка из централната алея, след което ген. Радев се срещна с граждани в препълнената зала „Гроссето”. Скъпи земляци,скъпи съграждани с особено вълнение се връщам тук. Връхлитат ме най-топли чувства, свидни детски спомени, оказали решаващо значение за живота ми по-нататък, бяха първите думи на генерала. Аз не съм живял много тук, напуснал съм рано родния Димитровград. Но идвах често през ваканциите, при баба и дядо. Те живееха ,ей тук по централната алея в двете сгради с кулите на 5-я етаж, който за мен бе Космос – много високо. Казах си – височината е невероятно нещо. И като тръгнах от 5-я етаж, стигнах небето българско.

„ЩЕ БЪДА ГЛАСА И ВОЛЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД“

Като български офицер, в началото на професионалния си път съм се клел да служа на Родината. Никога не съм изневерявал на тази клетва и няма да го направя. Готов съм да поема отговорността на държавника от когото България има нужда. Ще бъда силен и отговорен президент на всички българи, който ще работи открито, без задкулисие. Няма да бъда баща на нацията, ще бъда гласа и волята на българския народ, коментира ген. Румен Радев, пред хората.

14519918_1206125616112412_6208710084651916378_n

Той наблегна, че страната ни трябва да бъде лоялен член на НАТО, но изграждайки и силна своя армия. Лоялен член България трябва да бъде и на Европейския съюз, но не с послушание и пасивност. Според генерала, груба грешка е да се смята, че като членове на НАТО и ЕС, трябва да сме врагове на Русия. Той се обяви за падане на санкциите спрямо Русия, защото те вредят на цяла Европа, включително на България.

Спомних си бригадите в консервна фабрика в Димитровград. Карал съм доста такива тук, работихме денонощно, правихме всякакви консерви. Какво спечелихме, като загубихме този пазар? Отношенията с Русия трябва да бъдат поставени на ясна и прагматична основа, без идеологии, посочи кандидатът за поста на „Дондуков”.

Нямаше как в Димитровград да не стане дума и за паметника на Георги Димитров. По този въпрос Румен Радев бе ясен и категорично отговори: Който се срамува от историята си, да си търси друга държава!

radev2

Залата преливаше от  въпроси , и за демографската криза и за ромският етнически въпрос , както и за транс атлантическото споразумение (ТTIP) .

„Категорично съм против подписването на споразумения като TTIP“

Това споразумение не само, че се подготви на тъмно, но дава изключителна власт на корпорациите“, поясни кандидат президентът. Той подчерта, че с него се институциализира паралелна система на арбитраж и тя се поставя над националната юрисдикция при решаване на спорове. „С TTIP и споразумения като него могат да се наложат стандарти, които променят заложените в нашето законодателство, касаещи здравеопазването и екологията“, каза още той. „В този вид на споразумнението категорично трябва да сме против подписването му. Трябва да търсим защита първо на нашите интерси“, категоричен бе генералът. Кандидат-президентът обясни, че когато се срещат големият и малкият винаги надделява интересът на големия и приемр за това са именно такива споразумения. На срешата присъстваха и Деница Златева – член на ИБ на НС на БСП, народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев, областния и общински председатели на БСП в Хасково, десетки членове и симпатизанти на партията и граждани.

14485096_1122936847793511_2145326280758299648_n

Румен Радев кандидат за президент 2016г.
Купуването и продаването на гласове е престъпление
ОбС на БСП Димитровград
Снимка “ НС на БСП“ пресцентър
Снимки „Известник“,“П.Панев“,“Р.Димитрова“,“Т.Тодоров“,Н.Вълева